Вводиться в експлуатацію нове міське кладовище

uvaga zЗ 4 травня розпочинає свою роботу нове міське кладовище по вул. Г.Костюк, 26 (перша черга).

Громадяни, які мають бажання поховати своїх рідних та близьких на новому міському кладовищі повинні звернутись за відповідним дозволом до обслуговуючої організації кладовища − ритуальної служби Корюківської ЖЕК.

Також до ритуальної служби Корюківської ЖЕК повинні звернутись суб’єкти господарювання, які мають намір проводити поховання на новому кладовищі для укладення відповідного договору.

Згідно Закону України “Про поховання та похоронну справу”, Положення про поховання та похоронну справу в м. Корюківка, затвердженого рішенням виконкому міської ради від 24.01.2014 р. № 4, при здійсненні поховань необхідно дотримуватись норм:

– при здійсненні поховання померлої особи на території кладовища безоплатно виділяється одне місце для поховання (при похованні двох чи більше померлих відводиться місце для родинного поховання);

– довжина могили для дорослого повинна бути не менше двох метрів, ширина – 1 м, глибина – не менше 1,5 м від поверхні землі до кришки труни, з урахуванням місцевих ґрунтово-кліматичних умов. У разі поховання померлих дітей розміри могили можуть бути відповідно зменшені;

– місце для поховання визначається ритуальною службою згідно з планом кладовища;

– під кожну могилу надається ділянка таких розмірів:

– під одинарне поховання: площа − 3,3 м2; ширина − 1,5 м; довжина − 2,2 м;

– родинне подвійне поховання: площа − 7,7 м2; ширина − 3,5 м; довжина − 2,2 м;

– висота огорожі місця поховання не повинна перевищувати 60 см, ширина − 1,5 м, довжина − 2,2 м (з розрахунку на одне місце поховання).

Прибирання місць поховань (могил) здійснюється особами, які здійснили поховання, родичами чи близькими.

Забороняється складування сміття та використаних предметів ритуальної належності в межах кладовища. Для розміщення сміття облаштовуються спеціальні місця.

На місці поховань забороняється посадка дерев та декоративних кущів висотою більше 1 м.

Всі роботи на кладовищі без їх попереднього узгодження із ритуальною службою Корюківської ЖЕК − заборонені.

Для отримання більш детальної інформації звертатись до Корюківської ЖЕК: м. Корюківка, вул. Шевченка, 87, телефон для довідок: 2-14-40.

ukУкраїнська