Корюківська житлово-експлуатаційна контора інформує своїх абонентів про намір збільшення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій

Обґрунтування необхідності змін тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по Корюківській житлово-експлуатаційній конторі

Корюківська ЖЕК діє на підставі Статуту і надає послуги населенню з технічного обслуговування та ремонту житлових будинків та утримання прибудинкових територій. На обслуговуванні ЖЕК знаходиться 89 будинки. На сьогоднішній день на підприємстві діє тариф, затверджений рішенням виконкому Корюківської міської ради №144 від 26.06.2015 року і введений в дію з 01.08.2015 року.

На даний час діючі тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій збитковими і не забезпечують стовідсоткове відшкодування вартості даних послуг .Чинні тарифи не покривають фактичні витрати підприємства і не дають змоги в теперішніх економічних умовах виконувати роботи в достатньому обсязі та належної якості.

Підприємство працює збитково, збитки від надання послуг з утримання будинків та при будинкових територій за 1 півріччя 2017 року склали 155,2 тис. грн.

На підвищення рівня собівартості утримання 1м2 житла вплинув ряд суттєвих змін:

– підвищився рівень мінімальної заробітної плати з 1218,00 грн. до 3200,00 грн. (в 2,6 рази)

– зросла вартість  одного кВт електроенергії (в 2,7 раз), будівельних матеріалів, запчастин для ремонту та обслуговування техніки, вартість малоцінних предметів ,вартість послуг сторонніх організацій.

Відповідно до «Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при -будинкових територій», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року №869 Корюківською ЖЕК проведено перерахунки тарифів на дані послуги.

Перелік робіт на утримання будинків, споруд та прибудинкової території по Корюківській житлово-експлуатаційній конторі

Перелік робіт на утримання нежитлових приміщень по Корюківській житлово-експлуатаційній конторі

Проектні тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

Перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, періодичність їх надання

 

ukУкраїнська