Честь і слава захисникам і визволителям: у Корюківці вшанували пам’ять борців за незалежність Батьківщини

Щороку у вересні наш край вшановує пам’ять тих, хто ціною свого життя наближав день визволення українських земель від нацистської окупації.

Сьогодні, біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам відбувся мітинг, присвячений Дню визволення Корюківщини і Чернігівщини та Дню партизанської слави.

На символічному для корюківчан місці зібрались представники влади, гості з України та закордону, які відвідують місто в рамках Міжнародного фестивалю інтеграції слова «Литаври».

Із закликом пам’ятати історію боротьби свого народу за мир на рідній землі звернувся до присутніх міський голова Ратан Ахмедов. «Наш святий обов’язок – берегти світлу пам’ять про співвітчизників, які, як і тоді, сьогодні на сході віддаються свої життя за нашу Батьківщину», – зауважив міський голова.

Учасники мітингу вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання і поклали квіти до підніжжя Меморіалу. Після мітингу охочі мали змогу долучитись до перегляду в міському будинку культури відеоматеріалів, присвячених визволенню Корюківщини і Чернігівщини.

ukУкраїнська