Корюківка долучилась до II Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври»

Організований громадською організацією «Центр новітніх ініціатив і комунікацій», за підтримки Міністерства молоді та спорту, Чернігівських облдержадміністрації, міської та обласної рад, під патронатом Президента України ІІ Міжнародний фестиваль проходить на Чернігівщині з 18 по 21 вересня.

Ініціативу корюківських громадських організацій «Медіа-центр «Свобода слова нового століття» та «Альтернатива», а також окремих авторів долучитись до фестивалю підтримала Корюкіська міська рада. 19 вересня місто приймало гостей – учасників «Литавр» з різних країн, які разом з містянами вшанували пам’ять визволителів Чернігівщини та Корюківщини, в музеї познайомились з історією нашого краю, провели зустрічі з учнями місцевих шкіл, відвідали мальовниче місце – туристичний комплекс Бреч.

Потім закордонні та українські письменники і поети презентували свої твори слухачам в центральній районній бібліотеці, ділились враженнями про Корюківщину та думками щодо стану книговидання в Україні та за її межами. Божена Боба-Диґа та Пестка Войцех з Польщі, До Тхі Хоа Лі з В’єтнаму, а також Олександр Гордон, Сергій Пономаренко, Олександр Балабко, Ольга Ляснюк з України зачитали власні твори в оригіналі та з перекладом. Представили свої доробки і місцеві поети та прозаїки: Андрій Барабаш, Віктор Божок, Софія Татарин.

На творчій зустрічі було представлено альманах «Литаври», до якого увійшли твори близько 100 закордонних і українських авторів, у тому числі, авторів з Корюківщини.

По завершенню заходу гості отримали символічні подарунки на згадку про Корюківку, а бажаючі могли особисто поспілкуватись з авторами творів.

ukУкраїнська