Корюківська ОТГ гостинно приймала делегатів з Івано-Франківської, Хмельницької та Черкаської областей

Візит на Чернігівщину 30-ти представників об’єднаних територіальних громад з трьох областей відбувся в рамках програми U-Lead  та семінару на тему: «Регіональний та місцевий розвиток на Чернігівщині. Як забезпечити сталий розвиток територій».

Після ознайомлення з роботою Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування гості прибули до Корюківки, де ознайомились з досвідом роботи об’єднаної громади.

Про громаду коротко розповіла директор Чернігівського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ірина Кудрик, а міський голова Ратан Ахмедов презентував здобутки ОТГ, її проекти та плани. Зокрема, було презентовано проекти будівництва Центру надання адміністративних послуг, спортивного майданчика на базі ЗОШ №4, впровадження інклюзивної освіти на базі тієї ж школи, створення нового освітнього простору в опорній міській школі №1 та ін. Серед проектів були презентовані дитячі майданчики, спортивні об’єкти, освітлення вулиць, система відеоспостереження.  

Учасники зустрічі цікавились новими методами роботи громади в різних направленнях, обмінювались думками.

Після презентаційного ознайомлення з громадою гості відвідали ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» – найбільшого платника податків Корюківської ОТГ. Потім завітали в Бреч, де ознайомились з туристичним об’єктом – племінним господарством та на прикладі КММГО «Альтернатива» побачили дієві методи взаємодії місцевого самоврядування з громадськими організаціями для розвитку ОТГ.

Подібні зустрічі є ефективними, адже дозволяють перейняти досвід, скоригувати роботу, запозичити кращі практики для розвитку громади, а отже – і для покращення життя населення.

 

ukУкраїнська