У березні міська рада прийняла рішення про впровадження Бюджету участі. То що ж це таке?

Бюджет участі – інструмент активних мешканців, які бажають змінити Корюківську громаду на краще. Кожен мешканець віком від 14 років може подати свій проект та взяти участь у конкурсі громадських проектів. Проекти, які отримають найбільшу підтримку від мешканців громади, будуть реалізовані міською радою під контролем авторів та громадськості.

Що важливо знати громадянам про бюджет участі:

– загальний обсяг фінансування бюджету участі – 250 000 грн.;

– вартість одного проекту не може перевищувати 125 000 грн.;

– сфери реалізації проектів: благоустрій та розвиток інфраструктури, охорона навколишнього середовища, спорт та фізична культура, культура та туризм, безпека та громадський порядок, тощо;

– автором може виступати як один мешканець так і ціла група.

– проект має отримати підтримку 15 мешканців міста або сіл громади (необхідно зібрати підписи);

– проекти подаються в паперовому вигляді секретареві Корюківської міської ради;

– проекти, які спрямовані на розвиток бюджетної та житлово-комунальної сфери не приймаються.

В цьому році проекти по бюджету участі приймаються з 15 березня по 15 квітня. Тож подавайте проекти, втілюйте свої мрії щодо розвитку території та голосуйте за вподобаний саме Вами проект.

Більш детальна інформація про порядок і правила участі, форми для заповнення тощо розміщена на офіційному веб-сайті  Корюківської міської ради у розділі “Бюджет участі”.

Залишились запитання чи є бажання отримати консультацію? Звертайтесь до юридичного відділу Корюківської міської ради, телефонуйте за номерами: 097 774 58 15, 066 151 80 00, 3-44-81.

Зробимо нашу громаду кращою разом!!!

 

Виконавчий апарат Корюківської міської ради

ukУкраїнська