Відбулась зустріч представників громад Чернігівщини з Послами країн Великої Сімки

21 червня міський голова Ратан Ахмедов спільно з керівниками ОТГ Чернігівської області взяв участь у робочій зустрічі з послами країни Великої сімки. До складу делегації увійшли Посол Канади Роман Ващук, Посол Франції Ізабель Дюмон, Посол Федеративної Республіки Німеччина Ернст Райхель, Посол Італії Давіде Ла Чечіліа, Посол Японії Шігекі Сумі, Посол Великої Британії Джудіт Гоф, Посол США Марі Л. Йованович, керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд Де Гроот.

З метою забезпечення прогресу реформ в Україні учасники зустрічі обговорили питання децентралізації, проблематику життєдіяльності прикордонних територій а також можливості залучення міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, мова йшла про необхідність підтримки міжнародними партнерами перед Урядом та Парламентом України питань прийняття законопроектів щодо основ адміністративно- територіального устрою, передачі земельних ресурсів в розпорядження громадам, збереження стабільності державних субвенцій та дотацій на виконання переданих державою повноважень.

Довідково: 
Група підтримки України послів країн Великої Сімки була створена після саміту Ельмау-G7 у 2015 році для забезпечення прогресу у процесі економічних реформ в Україні шляхом надання узгоджених порад та допомоги українській владі. З метою надання Україні допомоги у проведенні реформ у січні 2018 року Група підтримки України послів країн Великої Сімки, яку на сьогодні очолює Канада, оголосила Пріоритетні напрямки на 2018 рік. Ці напрямки базуються на стратегічних цілях та ключових заходах Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду України до 2020 року, і їх буде переглянуто відповідно до зростаючих потреб та нових пріоритетів країни.

 

Джерело: Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

ukУкраїнська