Кошти Державного фонду регіонального розвитку спрямовуються на реконструкцію Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1

Цей об’єкт – один з 18-ти програм і проектів на Чернішівщині, які у 2018 році фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Наразі Кабмін затвердив другий перелік, а це 288 інвестиційних програм і проектів, які будуть профінансовані на суму 1,8 мільярда гривень. Загалом уже затверджено 755 проектів з 19-ти областей України, для реалізації яких передбачено 5,8 мільярда гривень. Усього ж загальний обсяг фінансування ДФРР на 2018 рік становить 6 мільярдів.

За словами Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, кошти ДФРР будуть спрямовані на будівництво в регіонах дитсадків, шкіл, медичних закладів, розвиток спортивної інфраструктури, відновлення мостової та дорожньої інфраструктури, об’єктів водопостачання та водовідведення, проведення термомодернізації тощо, і переважна більшість з них буде завершена в поточному році.

На Чернігівщині 115,7 мільйона гривень з ДФРР будуть спрямовані на 2 проекти з покращення спортивної інфраструктури, по 6 проектів з ремонту і реконструкції закладів сфери охорони здоров’я та освіти, по 1 – культури та соціального захисту. Також проводитиметься реконструкція одного закладу оздоровлення та відпочинку дітей, буде закуплено комунальну техніку. Серед них – реконструкція Корюківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з енергоефективними заходами та створенням нового освітнього простору в м. Корюківка.

Перший заступник голови Чернігівської ОДА Юлія Свириденко з цього приводу зазначила, що реалізація цьогорічних проектів за рахунок коштів ДФРР матиме значний вплив на розвиток Чернігівщини, адже цього року переможцями конкурсу в області стали більш масштабні проекти порівняно з 2017 роком.

ukУкраїнська