До 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів з Корюківщини та Чернігівщини

75 років тому, після пережитої масштабної трагедії, наш край був звільнений від нацистських окупантів. Багато життів було знищено і багато доль було скалічено в ході боротьби за свободу і незалежність рідної землі.

Сьогодні цій даті був присвячений мітинг, який відбувся на пам’ятному місці – біля Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським окупантам. На заході згадали події воєнних років, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів та мирних жителів, які стали жертвами окупаційного режиму.

До підніжжя Меморіалу, а також до пам’ятних знаків, що увічнюють події Другої світової війни, керівники району, міста, трудові колективи підприємств, установ, організацій та громадськість поклали квіти. Покладанням квітів до пам’ятного знаку «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» вшанували й тих, хто сьогодні мужньо обороняє Україну і хто віддав своє життя, захищаючи її свободу і незалежність.

До всіх присутніх звернулась голова ради районної організації ветеранів Валентина Погребна, яка від імені громади висловила щиру вдячність за самовіддано і героїчну боротьбу ветеранам війни та учасникам бойових дій, а також дітям війни, ветеранам праці за вагомий внесок у повоєнну відбудову Корюківського краю і країни в цілому.

Після мітингу в міському будинку культури відбулась літературно-музична композиція, а також було презентовано фотовиставку зі світлинами трудівників, які відновлювали народне господарство після війни.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська