Школярів Корюківської ОТГ навчали безпечно їздити велосипедом

Питання безпеки дорожнього руху на сьогодні постає дуже гостро. Статистика дорожньо-транспортних пригод та кількості жертв від ДТП говорить про те, що лише при дотриманні правил дорожнього руху всіма його учасниками, можна запобігти нещасним випадкам. Саме цій темі присвячена Велошкола, яка відбулась у Корюківці 26 вересня. Подія є складовою кампанії «Велосипедом до школи» в межах проекту «Зелене світло для велоруху в громадах», що реалізується за підтримки Корюківської міської ради.

Враховуючи те, що чимала кількість дітей на велосипедах є учасниками дорожнього руху, велотренери Асоціації велосипедистів Києва

презентували 10 відеороликів про безпеку руху і промоцію велосипеда як транспорту. У них показано, як на велосипеді слід об’їжджати перешкоди, проїжджати перехрестя і безпечно пересуватися по дорогах. Частина відеосюжетів спростовує поширені стереотипи про велосипед.

Школярі засвоювали правила дорожнього руху для велосипедистів під час теоретичної і практичної частин. У навчальні заклади передали друковані Правила дорожнього руху для велосипедистів і світловідбивні браслети.

 «Велошкола з безпеки руху розрахована на аудиторію від 14 років. Це той вік, з якого за Правилами дорожнього руху України дозволено їздити велосипедом по проїжджій частині дороги. Метою Велошколи є передати школярам знання ПДР, які стосуються велосипедистів, і викликати інтерес до користування велосипедом. Завдяки цьому зростатиме популярність велотранспорту і зменшуватиметься кількість вело-ДТП на дорогах країни», – пояснив координатор кампанії «Велосипедом до школи» Дмитро Жигінас.

Кампанія «Велосипедом до школи» у Корюківській ОТГ передбачає кілька етапів:

1) визначення потреб у велопарковках в школі громади;

2) програма активностей для проведення у школах у вересні на початку навчального року, яка б популяризувала велосипед та заохочувала безпечну їзду велосипедом до школи;

3) організація велошколи з безпеки руху у школах з досвідченими велотренерами, які проводять подібні навчання у Києві протягом 7 років;

4) встановлення велопарковок у школах.

Окрім Корюківкської громади, участь у кампаніях беруть Лохвицька, Якушинецька, Білозірська і Коростишівська ОТГ.

В цілому ж, метою проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» є покращення ставлення об’єднаних територіальних громад до велосипедного руху як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок.

«Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Нагадаємо, нещодавно в Корюківській і ще 4 ОТГ відбулись воркшопи з планування велосипедної мережі за участю місцевих жителів.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради за інформацією Асоціації велосипедистів Києва

ukУкраїнська