Засідання Ради регіонального розвитку: визначено пріоритетні завдання влади

13.11.2018

Учора, 12 листопада, під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана в столиці відбулось Сьоме засідання Ради регіонального розвитку. До участі в засіданні долучилась делегація Чернігівщини: очільник області, керівники районів та місцевих рад, у тому числі, міський голова Ратан Ахмедов.

Президентом було визначено основні завдання державної влади та влади на місцях: належне соціальне забезпечення  населення в частині надання субсидій громадянам, які потребують такої підтримки; продовження впровадження реформи децентралізації, яка доводить свою економічну та політичну ефективність; модернізація освіти в сільській місцевості, осучаснення опорних шкіл; реформування сільської медицини та ін.

Значну увагу на засіданні було приділено ключовим питанням життєдіяльності регіонів, наголошувалось на необхідності консолідації спільних зусиль заради розвитку ключових моментів: української армії, національної ідентичності, правової держави.

Акцентуючи на необхідності реалізації важливих місцевих проектів, Президент доручив регіональній владі підготувати плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.

ukУкраїнська