Анатолій Євлахов: можливості місцевих бюджетів мають використовуватись максимально ефективно

30.01.2019

У середу 30 січня до Корюківської громади завітав народний депутат України Анатолій Євлахов. В ході робочого візиту до округу нардеп відвідав кілька установ та організацій а також обговорив з Головою Корюківської РДА Олексієм Мірошниченком, Головою Корюківської райради Віктором Чернухою та міським головою Ратаном Ахмедовим напрямки консолідації зусиль на 2019 рік.

РЯТУВАЛЬНИКИ З НОВОЮ ТЕХНІКОЮ

Анатолій Сергійович відвідав корюківських рятувальників, котрі наприкінці минулого року отримали новий пожежний автомобіль вартістю понад 5 млн.грн. Депутат цікавився матеріальною базою корюківського підрозділу, а також специфікою роботи в сільській місцевості.

Голова РДА Олексій Мірошниченко зауважив, що в районі функціонує широка мережа місцевих пожежних, які у тісній співпраці з ДСНС дають надійний захист населенню Корюківщини.

Слід додати, що Корюківська громада щороку допомагає службовцям ДСНС покращувати матеріальну базу, зокрема постійно діє програма підтримки рятувальників – це закупівля мотопомп, одягу та обладнання.

МЕДИЦИНА Є ОСНОВОЮ УСПІШНОЇ КРАЇНИ

В ході візиту народного обранця до Корюківської лікарні депутат ознайомився з роботою щойно відремонтованих інфекційного та пологового відділень. Ремонт інфекційного відділення тривав майже 3 роки, за цей час повністю відновлено дах, фасад, змінено внутрішнє опорядження та закуплено меблі. Також відділення облаштовано сучасною системою вентиляції з підігрівом. Капітальний ремонт інфекційного здійснено переважно за кошти державного бюджету, при цьому бюджет міста та району активно співфінансував ці роботи.

У відремонтованому приміщенні зробили окремий вхід (з двору) для кабінету інфекційних захворювань, куди можна прийти на прийом до лікаря-інфекціоніста.

Тут же діє і сайт антиретровірусної терапії та кабінет довіри (з 8.00 до 15.30), де можна отримати консультації, пройти швидкий тест на ВІЛ, отримати терапію та необхідні препарати, ін.

Створено всі умови для комфортного одночасного перебування 13 породіль у пологовому відділенні: є окреме приймальне пологове відділення, окремий ліфт, три індивідуальні пологові зали, окрема операційна для проведення кесаревого розтину, післяопераційна палата та палата інтенсивної терапії новонароджених.

Гарні умови перебування жінок і дітей разом із фаховим забезпеченням й стали причинами того, що до нас їдуть народжувати і лікуватися з усіх навколишніх районів. Так, за минулий рік у Корюківці народили 312 жінок, з яких 189 (63,6%) – з інших районів, що ще раз підтверджує Корюківській лікарні умовний статус «міжрайонного закладу охорони здоровя».

Про нове медичне обладнання розповідав головний лікар ЦРЛ Сергій Пивовар. Дихальний апарат СІПАП, веносканер (який «бачить» вени через шкіру), білітест (для визначення рівня білірубіну), лампи для фототерапії (для лікування жовтяниць), – усе це надбання пологового відділення за останній час.

У ході бесід з медперсоналом закладу йшлося про роботу відділень, забезпечення лікарні профільними фахівцями, придбання житла для лікарів та завдання на перспективу.

Депутат наголосив що потрібно консолідувати зусилля в покращенні матеріально-технічної бази лікарні як місцеві ради так і обласних депутатів від Корюківщини.

САМОДОСТАТНІЙ БЮДЖЕТ – ЦЕ ПЛАТНИКИ ПОДАТКІВ

Одне з підприємств, яке наповнює бюджет громади – це ТОВ «Фанера-Чернігів». В ході свого візиту Анатолій Сергійович відвідав це підприємство, яке знаходиться у селі Сахутівка Корюківського району. Керівник Фанера-Чернігів Сваюнас Ячунскас ознайомив депутата з виробничим процесом поділився планами розвитку та з проблемами, якими стикається підприємство.

Підприємство, хоч і широко застосовує автоматизацію процесів, проте запорукою якості вважає саме наявність кваліфікованого персоналу. Саме кваліфіковані працівники, котрих на підприємстві понад 100 забезпечують йому стабільне лідерство в Україні за якістю продукції та можливість експортувати в країни Європи продукцію світової якості.

Міський голова проінформував депутата, що основною проблемою в успішному розвитку виробництва є брак кадрів, монополія постачальників сировини і енергоносіїв, та застаріла містобудівна документація. І якщо генплан села Сахутівка вже в розробці, а земельні питання міська рада може оперативно вирішити, то питання з монополіями і далі гальмує інвестиції в досить ризикований прикордонний район.

Також народний депутат та керівництво відвідали опорну міську школу №1, де ознайомилися з ходом реконструкції закладу, яка передбачає енергоефективні заходи в рамках створенням нового освітнього простору в м. Корюківка.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська