Стан виконання рішень про стягнення аліментів на Корюківщині проаналізували на засіданні круглого столу

28.02.2019

Враховуючи зміни до законодавства України, щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, які вступили в дію на початку минулого року, активізувалася робота державної виконавчої служби, державної кримінально-виконавчої служби та органів місцевого самоврядування по притягненню до адміністративної відповідальності осіб за ухилення від сплати аліментів.

Про співпрацю і актуальні проблеми реалізації норм нового Закону говорили представники відповідних органів та служб на засіданні круглого столу, яке відбулося 27 лютого під головуванням в.о. заступника начальника Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області з питань державної виконавчої служби Ігоря Бондарєва. Участь у засіданні взяли представники Корюківської міської ради та КП «Благоустрій», що є безпосереднім об’єктом для виконання покарань порушниками, на яких накладено стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт.

За повідомленням районного відділу державної виконавчої служби, у минулому році до суду направлено 53 протоколи про притягнення осіб-неплатників аліментів до адміністративної відповідальності за статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за цей рік – 4.

Судом задоволено 18 протоколів, і винних покарано суспільно-корисними роботами мінімум на 120 годин.

У свою чергу, Корюківська міська рада активно сприяє реалізації Програми «Чужих дітей не буває» Міністерства юстиції України.

ukУкраїнська