Про роботу комунальних підприємств, пункт прокату засобів реабілітації, бюджетні та майнові питання – на засіданні виконавчого комітету

16.04.2019

На черговому засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 16 квітня, підбили підсумки роботи комунальних підприємств: Корюківської ЖЕК, «Благоустрій», «Корюківкаводоканал». Заслухавши звіти начальників, роботу комунальних підприємств у 2018 році виконком визнав задовільною.

Також рішеннями виконкому внесли зміни до міських програм: Програми розвитку, фінансової підтримки та поповнення статутних фондів комунальних підприємств Корюківської міської ради на 2017-2019 роки; Програми «Управління майном міської комунальної власності Корюківської міської територіальної громади на 2018-2020 роки».

Прийняли ряд рішень з бюджетних питань. Зокрема, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, збільшили призначення по спеціальному фонду (видатки розвитку) в сумі 32200,00 грн. (для закупівлі обладнання в рамках впровадження інклюзивної освіти). Також, рішенням виконкому, іншу субвенцію в сумі 552748,89 грн., виділену з районного бюджету, спрямовано на утримання Центру надання соціальних послуг Корюківської міської ради.

За клопотанням Центру надання соцпослуг, виконком затвердив Положення про пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації, що створюється з метою надання послуг з прокату засобів реабілітації громадянам, що проживають на території Корюківської міської об’єднаної територіальної громади та сіл Корюківського району, що не ввійшли до складу об’єднаних територіальних громад.

Окрім цього, рішенням виконкому затверджено: Календарний план заходів відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; графіки вивезення ТПВ Корюківської житлово-експлуатаційної контори; проектно-кошторисну документацію по об’єкту «Капітальний ремонт вул. Вокзальна»; погоджено публічному акціонерному товариству «Облтеплокомуненерго» графік подання гарячої води споживачам в міжопалювальний період: щоденно з 17.00 год. до 23.00 год.

Також виконком прийняв ряд рішень щодо відзначення 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Зокрема, прийнято рішення щодо надання з нагоди пам’ятної дати матеріальної допомоги ветеранам Другої світової війни: учасникам бойових, інвалідам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Розглянувши клопотання Відділу освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради щодо перерозподілу вулиць за закладами загальної середньої освіти міста у зв’язку з ліквідацією з 01 вересня 2018 року Корюківської загальноосвітньої школи І ступеня № 3, з метою забезпечення здобуття загальної середньої освіти усіма дітьми шкільного віку, які проживають на території Корюківської міської ради, виконком міської ради вирішив закріпити території обслуговування за закладами загальної середньої освіти, що належать до міської комунальної власності та затвердив розподіл вулиць для закріплення за закладами загальної середньої освіти м. Корюківка.

У зв’язку з зарибленням частини нижньої водойми меліоративної системи «Бреч» (пляж по вул. Червонохутірська), для підтримання сприятливого гідрологічного режиму річки та з метою охорони, відтворення й збільшення рибних запасів, рішенням виконкому заборонено  вилов риби у зазначеному місці до 01 жовтня 2019 року та заборонено протягом вищевказаного періоду проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобування піску, прокладання будь-яких комунікацій на зазначеній території.

Враховуючи звернення громадян та суб’єктів підприємницької діяльності щодо надання тимчасового дозволу на здійснення торгівлі продукцією власного виробництва на території м. Корюківка, виконком своїм рішенням надає дозвіл на торгівлю продукцією власного виробництва (розсадою овочів та квітів, сільськогосподарською продукцією) по вул. Ринкова м. Корюківка, від перехрестя вулиць Вокзальна та Ринкова до будівлі по вул. Ринкова, 20, та на земельній ділянці біля заїзду на територію щоденного ринку за адресою: вул. Вокзальна, 9 терміном по 31 грудня 2019 року включно при умові дотримання правил благоустрою. Згідно з рішенням суб’єктів підприємницької діяльності, котрі будуть здійснювати торгівлю, зобов’язані укласти з Корюківською ЖЕК договори на вивезення сміття з території, де здійснюють торгівлю, на період здійснення ними торгівельної діяльності.

Окрім іншого, прийняли рішення з майнових питань, щодо постановки громадян на квартирний облік та надання матеріальної допомоги на лікування і поховання.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська