Корюківка ділилася досвідом розвитку місцевої демократії

27.06.2019

З 24 по 28 червня тривав навчальний візит представників різних областей України на Чернігівщину, з метою ознайомлення з впровадженням механізмів місцевої демократії на практиці, обміну прикладами успішної співпраці з питань проведення реформи децентралізації.

Про важливість участі жителів громади у прийнятті управлінських рішень говорили і на зустрічі в Корюківській міській раді, яка відбулася 27 червня. Учасники візиту ознайомилися з організацією співпраці та спільної діяльності Корюківської міської ради з активно діючими громадськими формуваннями: молодіжною радою, ГО «Альтернатива», радою релігійних громад.

Серед ефективних практик активізації громадянського суспільства, представники міської ради визначили реалізацію бюджету участі та стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Зустріч продовжилася на території туристично-готельного комплексу «Бреч», де досвідом налагодження співпраці громадськості та муніципалітету, з метою розвитку молодіжного руху, ділилися представники молодіжної ради та ГО «Альтернатива». Тут, зокрема, говорили про те, як молодь місцевих громад може впливати на процес прийняття рішень і чим корисна молодіжна рада для розвитку об’єднаної територіальної громади.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська