Вшанували пам’ять полеглих у боротьбі за Україну

29.08.2019

Згідно з Указом Президента України 29 серпня визначено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Саме цього дня 5 років тому українські військові та добровольчі підрозділи, які виходили з кільця оточення під Іловайськом, були нещадно розстріляні регулярними підрозділами армії РФ. Тоді, за офіційними даними, загинули 366 бійців, 429 отримали поранення, близько 300 потрапили у полон а 158 пропали безвісти, була знищена військова техніка та озброєння сил АТО.

Всього за п’ять років військової агресії на сході України, за даними ООН, загинули близько 13 тисяч українців, понад 30 тисяч отримали поранення. Серед них і вихідці з Корюківщини.

Сьогодні біля пам’ятного знаку воїнам-учасникам АТО вшанували пам’ять земляків, чиї імена вписані в Книгу Пам’яті полеглих за Єдину Україну. Це:

– Висоцький Павло

– Лущик Микола

– Пономаренко Микола

– Гирич Віталій

– Науменко Олег

– Бадуненко Сергій

– Супруненко Андрій

– Кобець Михайло

Пам’ять героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятника.

З дитячих вуст на мітингу звучали слова про важливість миру, а  голова районної ради Віктор Чернуха, звертаючись до громадськості, закликав шанувати захисників України та їхні подвиги, надавати посильну підтримку і допомогу.

Україна в неоплатному боргу перед мужніми співвітчизниками, і наш святий обов’язок – берегти їх світлу пам’ять.

Слава героям!

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська