Досвід столичних ОСББ вивчали представники Чернігівщини

25.09.2019

Про створення ОСББ як перший крок до енергоефективності йшла мова на Міжрегіональному форумі енергоефективних громад, який відбувся 24 вересня в м.Київ.

За запрошенням національного консультанта з підтримки створення ОСББ та розвитку їх потенціалу (ПРООН) у Чернігівській області Світлани Рожок, участь у форумі взяли представники ОСББ та органів місцевого самоврядування Чернігівської області, у тому числі і представник Корюківської міської ради.

Ознайомили присутніх з досвідом реалізації міських програм підтримки ОСББ експерти з даних питань Київської міської державної адміністрації та ПРООН. Представники столичної мережі енергоефективних комунікацій розповіли про співпрацю з владою та будинковими громадами у реалізації проектів енергоефективності.

Учасники форуму побували на території діючих в Києві об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Довідково: з початку дії Програми стимулювання створення, фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та впровадження енергозбереження в будинках ОСББ на 2017-2019 роки в м.Корюківка створені та діють 6 об’єднань. Ще 3 на етапі створення. За цей період на підтримку функціонування ОСББ з міського бюджету виділено 140 тис.грн.

За консультаціями з питань створення ОСББ звертайтеся до Корюківської міської ради (юридичний відділ) або за тел.: 3-44-81.

Нагадуємо, що в області реалізовується проект ЄС/ПРООН «HOUSES» з впровадження сталих енергоефективних рішень. Щоб взяти участь у проекті – зареєструйтеся на сайті houses.in.ua

ukУкраїнська