Відключити будинок чи квартиру від централізованого опалення та гарячого водопостачання можна лише за певних умов

25.09.2019

Міністерство розвитку громад та територій України інформує про те, що 17 вересня 2019 року набув чинності Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води. Відповідний наказ Мінрегіону №169 від 26.07.2019, яким затверджений цей Порядок, опублікований в Офіційному віснику України.

Порядком передбачається відключення від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води не лише власників будинків, а й власників окремих квартир і нежитлових приміщень у випадках, передбачених Законом України «Про житлово-комунальні послуги».

Варто пам’ятати, що право відключити свою квартиру чи нежитлове приміщення від ЦО та ПГВ та встановити систему індивідуального теплопостачання мають власники квартир та нежитлових приміщень у тому разі, якщо не менше 50% квартир та нежитлових приміщень цього будинку вже відключені від цих систем. Надання дозволу на відключення квартир також можливе у разі згоди на це всіх співвласників багатоквартирного будинку.

Рішення щодо відключення приймається органом місцевого самоврядування за письмовою заявою власника (співвласника), а не постійно діючою комісією, яка віднині є лише консультативно-дорадчим органом. Саме ж відключення має відбуватись у міжопалювальний період і не пізніше 1 жовтня.

Нагадуємо, наказ Мінрегіону №4 від 22.11.2005 «Про затвердження Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання» втратив чинність.

Повідомляємо, що на сьогодні в місті Корюківка лише один багатоквартирний будинок підпадає під вимоги цього Порядку – будинок № 76 по вул.Шевченка, де 60% квартир вже відключені від ЦО та ПГВ.

Стовідсотково перейшли на індивідуальне опалення багатоквартирні будинки №1, 7 та 8 по вул.Бульварна та будинок за адресою вул.Слов’янська, 2.

ukУкраїнська