Вшанування видатного земляка, приєднання територіальних громад та звернення до керівництва країни: у міській раді відбулося чергове засідання сесії

18.10.2019

Сьогоднішнє засідання сесії розпочалося з хвилини мовчання: депутати вшанували пам’ять Почесного громадянина міста Корюківка Гавриленка Олексія Івановича, який пішов з життя 18 жовтня минулого року. Сьогодні ж, на знак глибокої поваги і пошани до видатного земляка представники міської ради поклали квіти до його могили. Символічним стало й те, що цього дня депутати прийняли рішення про найменування нових вулиць в м.Корюківка, одна з яких носитиме ім’я Олексія Гавриленка.  

Депутати прийняли ряд рішень з питань, попередньо обговорених комісіями: стосовно майна міської комунальної власності, внесення змін до міського бюджету, міських програм, земельних та інших питань.

Розглянула сесія пропозиції Олександрівського, Савинківського та Домашлинського сільських голів та надала згоду на добровільне приєднання населених пунктів відповідних сільських рад до Корюківської об’єднаної територіальної громади.

З метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на освіту за місцем проживання, їх соціалізацію та інтеграцію в суспільство, враховуючи діюче законодавство, депутати прийняли рішення відкрити інклюзивну групу (компенсуючого типу) на базі старшої групи (загального типу) міського ДНЗ №1 «Дельфін», яка розпочне роботу з 1 листопада.

Також депутати вирішили направити офіційне звернення до Голови Верховної Ради України та народного депутата України Максима Зуєва щодо підтримки законопроекту № 2231 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (стосовно зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у наступному році).

На пленарному засіданні також схвалене звернення депутатів міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та народних депутатів, обраних від Чернігівщини щодо продажу земель сільськогосподарського призначення.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська