У Корюківці вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

13.12.2019

Щороку 14 грудня ми відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Ядерна стихія опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем. З плином часу вони змінюються, трансформуються, але не зникають.

На приборкання пожежі та ліквідацію наслідків вибуху свої сили поклали і наші земляки, яких напередодні пам’ятної дати вшанували в музеї. Слова вдячності та пошани звучали в бік ліквідаторів від міського голови Ратана Ахмедова, голови районної ради Віктора Чернухи та голови райдержадміністрації Олексія Мірошниченка. На зустрічі згадали й тих, хто зарано пішов з життя, ушанувавши їхню пам’ять хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».

У музеї переглянули відеоролик про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, згадали події квітня 1986 року та відзначили нагородами мужність ліквідаторів.

Почесною грамотою Корюківської міської ради нагороджені:

– Пуховий Станіслав Іванович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

– Плющ Олександр Миколайович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Почесною грамотою Корюківської районної ради нагороджений:

– Камка Леонід Петрович – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Почесною грамотою Корюківської районної державної адміністрації нагороджений:

– Мисник Іван Іванович  учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Ми в неоплатному боргу перед героями-чорнобильцями, які захистили теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха. Схиляємо голови в пошані перед кожним, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. 

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська