Місцеві податки, старостинські округи та земельні питання: 30 питань порядку денного розглянули на черговій сесії міської ради

09.07.2020

У зв’язку з необхідністю приведення нормативних актів міської ради у відповідність з нормами діючого законодавства та з метою забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів  Корюківської міської ради, що добровільно приєдналися до об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром в місті Корюківка, до вже існуючих восьми старостинських округів додались Домашлинський, Савинківський та Олександрівський.

Рішенням сесії встановили на території Корюківської міської ради наступні види місцевих податків і зборів, які діятимуть з 1 січня 2021 року:

– податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

– земельний податок;

– єдиний податок;

– транспортний податок;

– туристичний збір

та затвердили положення про справляння відповідних податків.

Депутати затвердили ставки самооподаткування на 2020 рік на території  сільських населених пунктів, які входять до Корюківської міської територіальної громади, прийняли ряд рішень з майнових і земельних питань.

Також прийняли рішення клопотати до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області стосовно отримання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для створення громадського пасовища орієнтовною площею 50,0 га, за рахунок земель державної власності, розташованих на території Корюківської міської ради (за межами населеного пункту села Савинки).

Рішенням сесії надали дозвіл на виготовлення детального плану території на земельну ділянку для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, розташованої в межах міста Корюківка Чернігівської області за адресою вул. Нова, 1/1, площею 9,4951 га.

У ході реалізації реформи децентралізації невдовзі до складу Корюківської ОТГ (шляхом приєднання) увійдуть Білошоцько-Слобідська, Охрамієвицька, Перелюбська, Прибинська, Рибинська та Шишківська сільські ради. У зв’язку з цим, депутати звернулися з клопотанням до Корюківської

районної ради щодо передачі майна, яке належить органам місцевого  самоврядування та знаходиться у спільній  власності територіальних громад  міста, селища та сіл Корюківського району та надали згоду на його  прийняття в міську  комунальну  власність.

ukУкраїнська