На Корюківщині вшановують пам’ять захисників України з нагоди пам’ятного дня

28.08.2020

29 серпня Указом Президента України встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, і покликана увічнити пам’ять героїв нашого часу.

З початку воєнних дій на Сході України своє життя за незлежність Батьківщини віддали 8 вихідців з Корюківщини. Їхня пам’ять увічнена в меморіальних дошках та пам’ятних знаках, про них пам’ятають земляки, їхній подвиг вшановують військові побратими.

Напередодні пам’ятної дати представники міської та районної влади спільно з ветеранською організацією, рідними і близькими захисників України, односельчанами вшанували пам’ять загиблих на Сході Батьківщини Сергія Бадуненка, Михайла Кобця та Андрія Супруненка. До меморіальних дошок та до місць поховання земляків поклали квіти, згадали їхній життєвий і бойовий шлях.

Завтра, 29 серпня, о 9.50 год. біля пам’ятного знаку «Воїнам – учасникам АТО – борцям за незалежність України» в Корюківці відбудеться тематичний мітинг та загальнонаціональна хвилина мовчання.

О 10.05 год. в істориному музеї запланований захід «Пам’ятай, Україно, Героїв своїх!».

До меморіальної дошки в Парку Пам’яті та до могил загиблих корюківчан та уродженця Тютюнниці покладуть квіти.

Запрошуємо приєднатися до вшанування пам’яті героїв.

ukУкраїнська