У Корюківці вшанували пам’ять захисників України з нагоди Дня Гідності та Свободи

20.11.2020

День Гідності та Свободи – одне із знакових офіційних свят у новітній історії України, встановлене на честь двох знаменних і доленосних подій – революцій, що стали відображенням споконвічного прагнення українців до свободи та вільного вибору.

Ідея, якою були просякнуті ці дві події – «свобода варта того, щоб за неї боротися і захищати її». Ця тема є особливо важливою у час російсько-української війни та окупації частини території країни.

Розуміючи, що завжди є небезпека втратити свободу і незалежність, наші мужні воїни відстоювали і продовжують відстоювати територіальну цілісність своєї Батьківщини.

На жаль, серед борців за незалежність України, наша держава має втрати. 8 наших земляків віддали життя за рідну землю. Напередодні знаменної дати представники місцевої влади на знак вшанування їх героїзму поклали квіти до пам’ятника «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України».

Сьогодні протягом дня перехожі матимуть змогу згадати події, які стали передумовою для встановлення цього свята: міський будинок культури підготував відповідну аудіопрезентацію.

ukУкраїнська