Чернігівщина співпрацюватиме з Програмою DOBRE задля розвитку регіону. Серед учасників – Корюківська громада

29.01.2021

Меморандум в рамках реалізації Програми USAID DOBRE підписали сьогодні, 29 січня, в Чернігівській облдержадміністрації.

Керівникам громад Чернігівщини-учасникам Програми, серед яких і Корюківська територіальна громада, вручили Протоколи про співробітництво з Global Communities – виконавцем Програми «Децентралізація Приносить Кращі Результати та Ефективність».

Документ регламентує співпрацю між сторонами-партнерами, створюючи можливість для підтримки різного роду проєктів. За цей період передбачається проведення ряду заходів, спрямованих на покращення управління ресурсами, підвищення якості державних послуг, стимулювання розвитку місцевої економіки. Результатом співпраці також має стати конструктивна взаємодія громадськості та органів місцевого самоврядування.

Партнерство дасть можливість краще організовувати роботу, більш ефективно реагувати на пріоритети громадян та реалізовувати проєкти, спрямовані на розвиток громади. Міжнародне співробітництво стане надзвичайно корисним досвідом для Корюківської громади. Очікувані результати для громади – це підсилення власних можливостей та впевнений рух визначеним вектором.

Довідково: заявки на участь у Програмі подали 32 громади області. За результатами конкурсного відбору переможцями стали Корюківська, Менська, Ніжинська, Новгород-Сіверська, Сновська міські ради, Коропська, Лосинівська, Любецька, Сосницька селищні та Тупичівська сільська рада.

Фото: Чернігівська ОДА

ukУкраїнська