Цього року на Чернігівщині реалізують інфраструктурні проєкти. Серед наймасштабніших – модернізація приймального відділення Корюківської лікарні

11.03.2021

10 наймасштабніших інфраструктурних проєктів 2021 року, які будуть реалізовані в рамках державної програми «Велике будівництво» презентувала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко 10 березня.

Наймасштабнішим проєктом стане капітальний ремонт автомобільної дороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

На його реалізацію залучено кредитну допомогу Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Протяжність ділянки дороги, яка буде капітально відремонтована, становить 80 км, з них – 37 в Чернігівській області. Окрім сучасного ремонту дорожнього полотна буде оновлена дорожня інфраструктура: нові дорожні знаки, нанесена сучасна горизонтальна розмітка та влаштоване зовнішнє освітлення. Загальна вартість робіт – 5 млрд грн.

Близько 100 млн грн буде коштувати проєкт створення чи модернізації приймально-діагностичних відділень опорних лікарень області. Таких лікарень 9: Чернігівська обласна, міські: Чернігівська №2, Ніжинська і Прилуцька та 5 районних: Корюківська, Козелецька, Новгород-Сіверська, Бобровицька і Бахмацька.

Також у рамках Великого будівництва реставруватимуть національний історико-культурний заповідник «Качанівка», будуватимуть і реконструюватимуть заклади освіти і культури.  

ukУкраїнська