Представники громад-партнерів Програми Dobre в Чернігівській області навчились ефективним онлайн-комунікаціям

01.06.2021

31 травня відбувся онлайн-тренінг “Інструменти ефективної роботи онлайн” в рамках проєкту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” для представників 5-ти громад-партнерів Програми ДОБРЕ в Чернігівській області: Корюківська, Лосинівська, Ніжинська, Сновська та Менська ТГ.  

Умови карантину спричинили переміщення всіх ділових зустрічей, переговорів та роботу виключно в онлайн. І навіть тим, хто не хотів користуватися онлайн інструментами в роботі, довелося в них розбиратися.

Навички комунікації, проведення онлайн зустрічей у сьогоденні стають необхідною професійною складовою та визначають успішність спеціалістів різних напрямків роботи. А знання у роботі з гугл-документами можуть значно полегшити діяльність в будь-якій сфері.  

Під час тренінгу представники громад поглибили знання щодо інструментів роботи онлайн, щодо забезпечення безпечного простору під час онлайн зустрічей та навчання. А також попрактикували навички командної роботи онлайн, використовуючи інструменти Google диску та Google документів з використанням різноманітних інструментів для організації онлайн зустрічей та навчання (інтерактивні дошки, опитувальники, Zoom конференції, тощо).

Швидко адаптуватись під сучасні виклики, не відставати від прогресу та орієнтуватись у можливостях вкрай важливо для сучасної людини, яка хоче розвиватись. Саме за таких причин і був створений цей тренінг для представників громад-партнерів Програми DOBRE в Чернігівській область. І дуже надихнуло, що на цей тренінг з’явилось багато бажаючих. Щиро сподіваюсь, що навчання для всіх учасників було корисним та знадобиться в подальшому”, —  зазначила координаторка напрямку залучення громадян та реалізації механізмів участі компоненту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” Програми DOBRE Тетяна Романова.

На тренінгу були присутні близько 60 представників з Корюківської, Лосинівської, Ніжинської, Сновської та Менської громад: як представники з органів місцевого самоврядування, громадських організації, так і ті, кому цікаво дізнатись про використання онлайн інструментів для комунікації. 

Зустріч відбулася в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В Чернігівській області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з громадським об’єднанням «Спілка ініціатив Чернігівщини

ukУкраїнська