У Корюківці День міста відзначили піснями, танцями, фестивалями та розвагами

02.08.2021
В останню суботу липня Корюківка яскраво відзначила свій 364-й день народження. Святкування почалося з привітань від керівників міста і району. сусідніх громад. Зичили Корюківці сталого розвитку і процвітання, висловлювали подяку всім, хто своїми ініціативами, працею та досягненнями робить вагомий внесок у розвиток міста.

Міський голова Ратан Ахмедов разом з народним депутатом України Максимом Зуєвим, депутатом обласної ради Олександром Левицьким, головою районної ради Віктором Чернухою та заступником голови райдержадміністрації Олексієм Мотчаним вручили почесні грамоти працівникам підприємств, установ і організацій за сумлінну працю та сприяння позитивним змінам у місті і громаді.
Традиційно дипломами і стипендіями міська рада відзначила юних корюківців, які своїми досягненнями у навчанні, спорті і творчості прославляють рідне місто.
Для всіх свої музичні вітання дарували місцеві творчі колективи.
На знак пам’яті та пошани до земляків відбулося покладання квітів до меморіалу жертвам Корюківської трагедії та загиблим на сході України захисникам.
Тим часом гостинно зустрічав парк біля гімназії любителів гри в шахи, які змагалися за Кубок міста. Всього участь взяли 20 шахістів з Києва, Чернігова, Сосниці, Сновська та Корюківки. Змагалися діти і дорослі: наймолодшій учасниці – 7 років, найсташому – 90. Переможцем у турнірі став місцевий житель Олег Милейко.
З нетерпінням чекали постійні гості свята розіграшу святкової лотереї, адже призи за неї отримували всі, хто взяв участь. У фіналі розігрувалися цінні подарунки від місцевих підприємців, а головний приз від мера – телевізор цього разу виграла корюківчанка Марина Витрикуша.
Не було сумно на святі і найменшим гостям. Діти розважалися на атракціонах, ласували смаколиками, співали пісні у караоке. Велике захоплення у малечі викликав фестиваль фарб.
Як завжди до смаку гостям свята прийшлася оригінальна страва Корюківщини – тушковані огірки, які готували чудові господині з Корюківки, Наумівки та Рибинська. Фестиваль-конкурс «Гурок-фест» вже став традиційним і щоразу збирає до себе все більше любителів готувати і куштувати смачні страви.
Справжньою «родзинкою» цьогорічного дійства стала шоу-програма «Бентежний GRILLBAND» @grillband_ua, яка супроводжувалася виступами джазового колективу Bentega @bentega.group. Запрошені гості підготували для Корюківки чудову розважальну програму з караоке, вікторинами та смачними стравами.
Вечір розпочали на площі зі спільного виконання пісні «Червона рута» та інших українських пісень.
Щирими оплесками зустрічали запрошених артистів: вокаліста Артема Семенова, гурти Кавер-группа “Pozitiv-band” КИЕВ та Группа ЖелеZякА.
Феєричним був виступ колективу Огненное шоу Reiton. Фаер шоу Чернигов, Киев, який презентував видовищне вогняно-піротехнічне шоу.
ukУкраїнська