Шана і повага прийомним родинам!

30.09.2021

В останній день вересня в Україні віддають шану вчинкам тих, хто взяв у свою родину на виховання дітей.

Сьогодні з нагоди Дня усиновлення у Корюківці відбулася урочиста зустріч. Заступник міського голови Олександр Биков та представниця відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Центру надання соціальних послуг Яна Рудя вітали батьків-усиновителів і прийомних батьків. До привітань долучилися представники агрохолдингу «Урожай» та підприємств, у яких працюють прийомні родини.

Зі словами щирої вдячності за благородну справу та побажаннями миру і добробуту, родинам вручили Почесні грамоти міської ради та подарунки.

Наразі у восьми прийомних сім’ях та двох дитячих будинках сімейного типу, що функціонують на території громади, виховується 24 дитини. Усі родини до цього свята отримали цінні подарунки від соцслужб і постійного соціального партнера подібних акцій – агрохолдингу «Урожай».

Перша прийомна сім’я була створена в Наумівці у 2007 році. Вона функціонує і зараз, виховується там 3 дітей.

Що необхідно знати, щоб взяти дитину у родину

В Корюківській громаді налічується 95 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. 10 дітей з такої категорії продовжують перебувати в інтернатних закладах та потребують нових батьків.

Всього, за І півріччя 2021 року знайшли нові родини 8 дітей (3 влаштовані у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, ще 5 – під опіку і піклування).

Для осіб, які мають бажання взяти у свою родину дитину пропонуємо за прямим посиланням на YouTube https://bit.ly/FamilyCare_list ознайомитись з «Відеокурсом «Що потрібно знати щоб взяти дитину у родину».

З метою отримання більш детальної інформації з питань усиновлення дітей, влаштування їх під опіку, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, створення родин патронатних вихователів, пропонуємо звертатись до:

 – служби у справах дітей міської ради (м.Корюківка, вул. Шевченка, 60, ІІІ поверх)

 – відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Центру надання соціальних послуг (м.Корюківка, вул. Шевченка, 60, ІІІ поверх)

ukУкраїнська