Вшановано пам’ять жертв Корюківської трагедії

02.03.20152 березня у Корюківці відбулися скорботні заходи з нагоди 72-х роковин Корюківської трагедії.

У мітингу-реквіємі взяли участь міський голова Ігор Матюха, голова обласної ради Микола Звєрєв, в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова райдержадміністрації Віктор Чернуха, заступник голови районної ради Володимир Мартинович, очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, громадськість, представники ЗМІ.

Вшанувати пам’ять жертв найбільшої каральної акції нацистів проти мирного населення у Другій світовій війні до Корюківки прибули також представники латвійської делегації, які сьогодні перебувають на Чернігівщині з одноденним робочим візитом. В їх числі депутат Сейму Латвії, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Україною, секретар комітету з державного управління та місцевого самоврядування Айнарс Межуліс та Почесний консул Республіки Латвія у м. Чернігів Олена Вишнякова.

Учасники жалобних заходів пройшли урочистою ходою та поклали квіти до Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським загарбникам. Під час мітингу-реквієму присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у березні 1943 року корюківчан та учасників антитерористичної операції на Сході України 2014-2015 р.р.

Продовжилися скорботні заходи покладанням квітів та поминальною літією в урочищї Гай на місці могил перепохованих останків жертв трагедії.

ukУкраїнська