Номінації, привітання та народні гуляння: у Сахутівці відсвяткували День села

23.09.2019

На святкових заходах, які відбулися 21 вересня, сахутівців вітали міський голова Ратан Ахмедов та в.о. старости Тютюнницького старостинського округу Леонід Кучеренко. До привітань приєднався Сваюнас Ячунскас – керівник ТОВ «Фанера Чернігів» – підприємства, яке працює на території округу та надало підтримку у проведенні заходів. Вітаючи жителів села зі святом, в.о. старости Леонід Кучеренко висловив вдячність за постійну допомогу в розвитку території керівництву агрохолдингу “Урожай” і ТОВ “Фанера Чернігів”.

На святі сахутівці вітали своїх односельців, які отримали відзнаки за досягнення та потрапили у певні номінації.

Так, за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток освіти Почесною грамотою міської ради нагородили місцеву жительку, ветерана праці, мати-героїню – Забаровську Ганну Андріївну. Відзначали найстаршого жителя села (88-річну Марію Кучеренко, яка цього ж дня і святкувала свій день народження) і найменшого – 4-місячну Варвару.  Отримали вітання і дві сім’ї, які прожили разом найдовше – по 54 роки: сім’ї Наумчик Юлії Іванівни і Петра Андріяновича та Примаченко Миколи Олександровича і Вікторії Філімонівни. Дякували за важливу і відповідальну роботу в селі та за внесок у його розвиток місцевим пожежникам, ветлікарю, колишньому директору школи, учасникам художньої самодіяльності.

«Родзинкою» свята стали номінації – «Невістка зі стажем» і «Зять зі стажем», у яких відзначили жінку і чоловіка, що тривалий час проживають зі свекрухою і тещею відповідно; номінація «Затятий холостяк». Жителі села спільно подякували односельцю, до якого завжди звертаються за допомогою, порадою чи підтримкою, і йому присвоїли номінацію «Добре серце».  Всім номінантам вручили заохочувальні подарунки.

Зі стендів можна було дізнатися про історію села у фактах і обличчях. Одним із тих, хто віднині завжди буде називатися “героєм-земляком” для жителів Тютюнницького округу є Микола Лущик – військовослужбовець, який мужньо захищав Україну від зазіхань ворога і віддав за незалежність Батьківщини життя. Вшанували цього дня його світлу пам’ять, поклавши квіти до меморіальної дошки на честь героя.

Найменших гостей свята розважала ГО «Альтернатива» з фестивалем «Смугастий равлик», міська публічна бібліотека підготувала майстер-класи, був фейс-арт від школи мистецтв. Гарний настрій дарували жителям села творчі колективи Корюківського міського будинку культури, а всі присутні частували смаколики від організаторів свята.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська