У Корюківці відбулося засідання Правління обласної спілки ветеранів Афганістану

30.09.2019

28 вересня гостей з обласного центру та всіх районів області зустрічали голова Корюківської райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, заступник міського голови Олександр Биков, голова районної організації Спілки ветеранів Афганістану Сергій Бабич.

Свою зустріч члени Правління Cпілки на чолі з головою обласного відділення Олександром Соколовим розпочали з вшанування пам’яті захисників України та жертв війни:

до пам’ятного знака «Воїнам-учасникам АТО – борцям за незалежність України» та Меморіалу на честь героїчного опору жителів Корюківки нацистським окупантам поклали квіти. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять побратимів, які брали участь у бойових діях на території інших держав. Гості також відвідали Корюківський історичний музей, де згадали події, пов’язані з участю земляків у воєнних діях.

На початку засідання голова районної державної адміністрації Олексій Мірошниченко охарактеризував сьогоднішню економічну і суспільну ситуацію в районі та інформував про співпрацю органів влади, самоврядування та бізнесу району з громадськими організаціями.

На засіданні обрали делегатів на звітно-виборчу Конференцію Української спілки ветеранів Афганістану, яка відбудеться 30 жовтня; заслухали роз’яснення начальника управління соціального захисту населення Корюківської райдержадміністрації Світлани Самсон про порядок переходу пільгових категорій населення на монетизацію пільг по сплаті послуг ЖКГ; прийняли звернення до керівництва держави та народних депутатів України з питань охорони здоров’я, земельної реформи, інших питань соціального захисту ветеранів. Окрім цього присутніх поінформували про заплановані заходи з відзначення наступного року 25-ї річниці створення обласної Спілки.

У ході зборів, від імені Спілки Олександр Соколов вручив відзнаки за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху голові Корюківської райдержадміністрації Олексію Мірошниченку, Корюківському міському голові Ратану Ахмедову, генеральному директору АТ «Слов’янські шпалери –  КФТП» Віктору Мураю. Також відзнаки і державні нагороди вручили членам Корюківської районної організації Спілки ветеранів Афганістану Олексію Приходьку та Олександру Матарикіну.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська