Обласна спілка чорнобильців завітала до Корюківки

23.10.2019

Візит, присвячений обміну досвідом з питань соціального захисту ліквідаторів та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, відбувся 23 жовтня.

Делегацію гостинно зустрічали голова районної організації «Спілка Чорнобиль» Микола Скотар та голова районної організації ветеранів Валентина Погребна. За неформальним спілкуванням члени обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», до якої входять ліквідатори наслідків аварії, медики, потерпілі та евакуйовані із зони відчуження, заслухали доповідь Миколи Скотаря про роботу районної організації чорнобильців.

Він, зокрема, зупинився на питаннях медичного обслуговування, соціального захисту ліквідаторів та співпраці спілки з місцевими органами виконавчої влади,  місцевого самоврядування, підприємствами та громадськими організаціями. Саме завдяки ефективності цієї співпраці, за словами керівника районної організації, проводиться багато тематичних заходів, надається адресна допомога чорнобильцям.

 Позитивно відзначив роботу районної спілки і голова обласної організації Анатолій Лігун, який очолював делегацію. Він також розповів про роботу очолюваної організації, яка діє вже 29 років. Обговорювали на зустрічі і проблемні питання цієї категорії населення, основним серед яких є недостатнє фінансування державних програм допомоги ліквідаторам та постраждалим громадянам.

Далі гості вшанували пам’ять ліквідаторів, поклавши квіти до пам’ятного знаку та ознайомилися з історією Корюківки в музеї. В рамках

відзначення 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України, учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання всіх, хто мужньо виконував військовий та громадянський обов’язок, а також пам’ять мирних жителів України, які стали жертвами війни.

На завершення візиту делегація побувала з екскурсією в туристично-готельному комплексі Бреч.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська