У Корюківці вшанували захисників України

28.10.2019

Меморіальний захід відбувся 28 жовтня. Саме цього дня, 75 років тому, в результаті успішної Карпатської наступальної операції Україна була остаточно звільнена від нацистських окупантів.

Громада міста вшанувала воїнів, які ціною неймовірних зусиль повернули мир на українську землю, згадала страшні сторінки історії Корюківки, пов’язані з Другою світовою війною. Пам’ять жертв війни й тих, хто віддав життя у боротьбі за Україну, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалів та обелісків.

Від імені всіх ветеранів до присутніх звернулася голова районної ветеранської організації Валентина Погребна з закликом цінувати мир і берегти світлу пам’ять про героїв України.

Відвідали в цей день учасника бойових дій, жителя с.Буда – Миколу Рижикова, якому сьогодні вже 92 роки. Привітали ветерана з Днем вигнання, а також Днем автомобіліста, який відзначався напередодні, адже все своє життя він віддав справі водіння автотранспортних засобів. Микола Миколайович ділився своїми життєвими історіями, а таких було багато, адже на фронті він був з 16 років.

Керуюча справами виконкому міської ради Зоя Пономаренко, в.о. старости Будянського старостинського округу Олег Лисенко та представники ветеранської організації Валентина Погребна і Зоя Шматок дякували ветерану за багаторічну сумлінну працю, мужність і героїзм, проявлені у роки Другої світової війни, зичили міцного здоров’я та активного довголіття.

Загальний відділ виконавчого апарату
Корюківської міської ради

ukУкраїнська