Корюківка отримає фінансування проєктів від Державного фонду регіонального розвитку

27.12.2019

Вчора регіональна конкурсна комісія з оцінки та забезпечення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, які можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР на чолі з головою Чернігівської ОДА приймала рішення щодо раціонального використання коштів Фонду, яких в цілому на Чернігівщину в наступному році виділяється 142,5 млн.грн.

За рішенням комісії, наступного року фінансуватимуть, передовсім, проєкти, розпочаті раніше. Серед них – реконструкція Корюківської ЗОШ №1.

Крім того, буде продовжено розбудову спортивної інфраструктури в області, як того вимагає Постанова КМУ. До цього переліку увійшли проєкти, які відповідають вимогам законодавства: облаштування стадіонних комплексів у Корюківці (на території ЗОШ №4), Сосниці та Острі.

Голова ОДА Андрій Прокопенко зауважив, що проєкти, які фінансуватиме ДФРР, мають стати поштовхом для розвитку економіки області. Він також приділив особливу увагу якості пропонованих проєктів та відзначив позитивні результати об’єднання зусиль кількох сусідніх громад в реалізації масштабного розвиткового проекту на прикладі Корюківської, Сосницької та Коропської громади, які спільно придбали обладнання для ремонту доріг.

Довідково: з 2015 року за рахунок коштів ДФРР у Чернігівській області реалізовано 185 проєктів на півмільярда гривень. Переважна більшість з них стосувалась термомодернізації та енергоефективності, ремонтів шкіл, садків, лікувальних закладів, розвитку спортивної інфраструктури.

ukУкраїнська