Неплатники аліментів віпрацьовують суспільно корисні роботи

05.02.2021

На Корюківщині впродовж 2020 року 15 неплатників аліментів відбули суспільно корисні роботи. Загалом в Чернігівській області відпрацювали суспільно корисні роботи 142 правопорушника.

Відносно трьох осіб складено адміністративні протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ухилення від відбування суспільно корисних робіт.

Відносно однієї особи надіслані матеріали до національної поліції щодо злісного ухилення від відбування адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, для порушення кримінального провадження що передбачає кримінальну відповідальність та карається позбавленням волі на строк до двох років. Наразі справа знаходиться на розгляді суду.

За виконання суспільно корисних робіт в 2020 році було перераховано на рахунки Державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів 73007 грн.

Нагадуємо! Несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців — тягне за собою накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до трьохсот шістдесяти годин.

Виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт здійснюється шляхом залучення порушників до суспільно корисної праці, вид якої визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

За інформацією Корюківського РС
філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

ukУкраїнська