Корюківська громада зайняла 2-е місце за рівнем спроможності серед 25 громад-учасниць Програми DOBRE

02.06.2021

Протягом тривалого часу проводилось оцінювання індексу спроможності місцевого самоврядування з багатьох показників. Цей процес включав у себе інтерв’ю представників Програми DOBRE з представниками громади, спостереження та аналіз організації роботи ради, вивчалися всі складові основних компонентів: «лідерство та управління», «управління фінансами та бюджетом», «надання послуг», «участь громадськості» та «залучення молоді».

Сьогодні, 2 червня, результати оцінювання презентувала загалу куратор Програми DOBRE Наталія Сафронова. Наразі за цими показниками Корюківська громада отримала 31 бал, що є вищим за середній бал по області та серед міських територіальних громад. Найвищий бал громада отримала за показником «управління фінансами та бюджетом», найнижчий – по участі громадськості.

Оцінювання показує, на якому етапі розвитку знаходиться громада та дає можливість спроектувати, яким чином працювати далі над покращенням результатів.

З цією метою розпочалася робота над розробкою дорожньої карти покращення спроможності – своєрідного масштабного плану роботи з розвитку громади. До неї включені всі вищезазначені напрямки, адже кожен з них потребує доопрацювання.  

ukУкраїнська