Лісове господарство області працює над збільшенням лісистості Чернігівщини

29.07.2021

Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства, на виконання Указу Президента України від 7 червня цього року «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів», планує розробку і затвердження обласної програми «Масштабне заліснення Чернігівщини», терміном на 10 років.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець ініціював обговорення цього напрямку роботи, і 28 липня в ОДА відбулася нарада під головуванням першого заступника Чернігівської ОДА Олени Бойко на тему виявлення самозаліснених і придатних для створення лісів земельних ділянок державної та комунальної власності для їх подальшого використання.

Заступник начальника, головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн розповів, що самосійні ліси не один десяток років – в полі зору лісівників Чернігівщини. Адже вони межують із державним лісовим фондом України. А це – різні ділянки від пів гектара до 50 гектарів. І якщо в пожежонебезпечний період вони загораються, то горять і державні ліси. Тому голова Державного агентства лісових ресурсів України ініціює передачу самосійних лісів державним лісогосподарським підприємствам. А це суттєво збільшить лісистість нашої держави.

Чернігівське ОУЛМГ звертається до голів районних державних адміністрацій та керівників ОТГ, щоб вони зараз долучилися до розробки цієї програми, а також сприяли виділенню малопродуктивних сільськогосподарських земель під заліснення. Один із варіантів – надання їх у тимчасове користування лісогосподарським підприємствам і в майбутньому – передача громадам. Тобто ОТГ в перспективі отримають чудові ліси, а це – і нові робочі місця та покращення екологічної ситуації на Чернігівщині.

Такі наради в подальшому заплановані в усіх ОТГ Чернігівщини за участю керівників 12 лісогосподарських підприємств.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

ukУкраїнська