Безмежна вдячність ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи

14.12.2021

Сьогодні в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Коли трагедія і подвиг поруч – це про Чорнобиль. Ця подія стала не лише загальноукраїнською трагедією, її масштаби, причини і наслідки стали предметом вивчення та обговорення в усьому світі. Ця подія показала, наскільки важливою для всього живого є екологія та наскільки жертовними можуть бути вчинки людей заради її захисту.

Тоді, у квітні 1986 року, першими на порятунок від руйнівних наслідків вибуху на АЕС, прийшли ті, кого ми сьогодні називаємо героями нашого часу. Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, пожежники, військові, лікарі, – усі, хто пішов тоді не лише за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і підступного ворога. Серед ліквідаторів наслідків аварії і вихідці з Корюківщини.

Сьогодні, в день мужніх і самовідданих людей, у Корюківці вшанували земляків, які прийняли тоді доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, а й людство від руйнівного впливу радіації. Щирі слова вдячності звучали сьогодні для ліквідаторів від представників влади та голови громадської організації «Спілка Чорнобиль» Миколи Скотаря. За мужність і героїзм, проявлені під час ліквідації наслідків аварії, Почесною грамотою районної ради та райдержадміністрації нагороджений Кужим Микола Анатолійович; Почесною грамотою міської ради – Верещака Михайло Васильович та Акусок Володимир Володимирович.

Ми пишаємося вашим подвигом і безмежно дякуємо за те, що ціною свого здоров’я, врятували мільйони життів. Зичимо міцного здоров’я всім учасникам ліквідації наслідків катастрофи. Шануємо пам’ять тих, хто завчасно пішов з життя, врятувавши планету.  

ukУкраїнська