До Корюківки завітав Президент Німеччини

26.10.2022

25 жовтня до нашого міста завітав Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр разом з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН Анкою Фельдгузен. Це другий візит Федерального Президента до нашого міста. Минулого року він приїздив до нас, щоб разом вшанувати жертв Корюківської трагедії та поспілкуватись з молоддю. Президент бачив кадри як наприкінці лютого прості корюківці не пустили в місто російські танки й це його вразило.

Тому він завітав та особисто поспілкувався з цими людьми: з волонтерами, медиками, родичами воїнів та тих, хто покинув Україну біженцем до Німеччини.
Майже одразу, як тільки Президент вийшов з машини та привітався з міським головою Ратаном Ахмедовим, у місті пролунала сирена, а тому зустріч з жителями відбулася у найближчому укритті. «Враження, отриманні під час цієї поїздки, я заберу з собою до Німеччини. Я ділитимуся ними з усіма, бо побачене тут неможливо забути», – наголосив Франк-Вальтер Штайнмаєр.
До того ж Президент Німеччини передав очільнику громади Ратану Ахмедову контакти міста Вальдкірх, яке готове стати побратимом для Корюківки. Раніше німецька сторона придбала та передала місту промислове обладнання для подрібнення паливної деревини, а також генератори, бензоінструмент та комунальну техніку.
Наприкінці зустрічі Франк-Вальтер Штайнмаєр поклав квіти до Меморіалу жертвам Корюківської трагедії 1943 року.

Щиро дякуємо Президенту та німецькому народові за підтримку!

 

ukУкраїнська