Корюківська міська рада отримала сонячну панель

11.10.2022

У межах проєкту «Енергозабезпечення громад – SOS» від Громадської організації «ДЕСПРО» Корюківська міська рада отримала сучасну сонячну станцію малої потужності для живлення приладів супутникового зв’язку.

Дана сонячна станція забезпечить резервне живлення терміналу супутникового інтернету Starlink, який в свою чергу забезпечує інтернет-з’єднання Корюківської лікарні та Корюківського центру сімейної медицини.

Тепер робота станції Starlink не залежить від раптових відключень, пов’язаних з руйнуванням мереж від вороожих обстрілів, примх погоди чи технічними несправностями енергосистеми. Медики матимуть надійний канал зв’язку для роботи в електронній система охорони здоров’я.

Це стало можливим завдячуючи проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Технічні деталі: Сонячна станція на базі сонячної панелі Axioma AX-170Р (170 Вт) з інвертором напруги 12/220 В потужністю 800VA/500W з чистою синусоїдою та акумулятором GL12650M6 12V-65Ah з потужним контролером заряду до 30А.

ukУкраїнська