Виконання міського бюджету, місцеві програми та оновлені адмінпослуги: відбулася чергова сесія міської ради

03.10.2022

Чергове пленарне засідання розпочалося зі звіту про виконання міського бюджету за І півріччя, виконання якого склало 95,6% до призначень звітного періоду. На недовиконання бюджету вплинула тимчасова окупація території (порушення логістики, ненадання послуг установами та організаціями, збій у роботі підприємств, особливості оподаткування).

Основну частину доходів склали податки на доходи фізичних осіб, місцеві податки та офіційні трансферти. Найбільше видатків було здійснено на галузі освіти, соціального захисту, охорони здоров’я та ЖКГ.

Затвердили програми на наступні роки: щодо оздоровлення та відпочинку дітей, національно-патріотичного виховання, розвитку фізкультури і спорту, виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги; запобігання безпритульності та розмноженню бродячих тварин.

Рішенням сесії оновили перелік адміністративних послуг: згодом через ЦНАП можна отримати будівельний паспорт забудови земельної ділянки, внести зміни до будівельного паспорта або отримати його дублікат, отримати містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкту будівництва, внести зміни до них або скасувати, а також отримати довідку про те, що громадянин не є членом особистого селянського господарства.

Окрім цього прийняли ряд рішень з майнових і земельних питань.

ukУкраїнська