09.01.2025 11:25
Корюківська громада вміє дивувати: Євген Клопотенко вчився готувати місцеві страви

Вчора, 8 січня, український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко вчився готувати місцеві Корюківські страви – тушковані гурки та сироводну.
Тушковані гурки – страва з м’яса, цибулі, моркви і кислих огірків, яка тушкується зі смальцем і спеціями (бажано в печі) годин п’ять.
Сироводну теж готують у печі – зі свіжого молока, кисляку та пшона (або рису). Без солі і цукру! Їдять холодною.
Обом стравам багато років, але гурки досі готують у Корюківці і навколишніх селах, а сироводну – у Прибині, Шишківці, Рудні, Перелюбі тощо.