Логотип

Корюківська територіальна громада

Чернігівська область, Корюківський район

09.01.2025 11:25

Корюківська громада вміє дивувати: Євген Клопотенко вчився готувати місцеві страви

b2b68b7c-313d-483e-a6b0-b1d18528ca3b.jpg

Вчора, 8 січня, український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко вчився готувати місцеві Корюківські страви – тушковані гурки та сироводну.

Тушковані гурки – страва з м’яса, цибулі, моркви і кислих огірків, яка тушкується зі смальцем і спеціями (бажано в печі) годин п’ять.

Сироводну теж готують у печі – зі свіжого молока, кисляку та пшона (або рису). Без солі і цукру! Їдять холодною.

Обом стравам багато років, але гурки досі готують у Корюківці і навколишніх селах, а сироводну – у Прибині, Шишківці, Рудні, Перелюбі тощо.