Відбулась 21 сесія Корюківської міської ради

Під час сесії схвалили всі винесені на розгляд рішення. З важливого:

  • додатково на підтримку Сил Оборони виділено майже 3 мільйони гривень,

з яких понад 1,8 мільйона – на поліпшення матеріально-технічної бази одного з підрозділів сил ТрО ЗСУ. Ще на 700 тисяч гривень буде відремонтовано військову автомобільну техніку.

Загалом видатки міського бюджету на підтримку сил оборони та безпеки у 2023 році становлять понад 9,5 мільйонів гривень.

  • збільшено фінансування поточного ремонту комунальних доріг, зокрема на відновлення розмітки у місті та грейдерування/підсипання доріг з ґрунтовим покриттям в місті й селах громади.
  • затверджено два детальні плани територій у м. Корюківка та за її межами. Це дозволить місцевому бізнесу продовжити розвиток, а саме легально будувати нові виробничі приміщення та здійснювати діяльність відповідно до цільового призначення земельних ділянок.

До того ж депутати підтримали звернення до Кабінету Міністрів України, профільних комітетів Верховної Ради України, а також народних депутатів України Максима Зуєва та Олександра Сови щодо вжиття невідкладних заходів зі стабілізації ситуації в місцевих бюджетах. Адже раніше Верховна Рада України схвалила зміни до Податкового Кодексу згідно з якими втрати бюджету Корюківки у 2023 році становитимуть 12%, а це понад 21 мільйон гривень. Що зі свого боку не лише унеможливить фінансування заходів з підтримки оборони, а й призведе до проблем з виплатою заробітних плат та підготовкою до опалювального сезону.

 

ukУкраїнська