Надавайте пропозиції щодо перейменування вулиць та провулків

Pereim vulycКорюківською міською радою на виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” проводились та проводяться заходи щодо виконання вимог цього Закону, а саме з метою перейменування вулиць, провулків, парків та скверів, демонтажу пам’ятників міська рада звернулась до Українського інституту національної пам’яті про надання рекомендацій щодо перейменування об’єктів топоніміки та демонтажу пам’ятників.

Згідно наданих інститутом рекомендацій підлягають перейменуванню такі вулиці:

– по м. Корюківка: вул. Гарнієра, Горького з провулком, Жовтнева з провулком, Калініна, Кірова з провулком, Колгоспна з 1-м та 2-м провулками, Комсомольська, Куйбишева, К.Маркса з провулком, Петровського, Піонерська, Пролетарська з провулком, Радянська, Чапаєва, Щорса;

– по с. Трудовик: вул. Островського.

Також підлягає демонтажу в м. Корюківка пам’ятник Гарнієру.

Відповідно до вимог вищезазначеного Закону перейменування об’єктів топоніміки та демонтаж пам’ятників покладається на органи місцевого самоврядування. В разі невиконання положень Закону в 6-місячний термін з дня його оприлюднення обов’язок щодо перейменування та демонтажу покладається на сільських, селищних, міських голів. Якщо сільським, селищним, міським головою не буде прийнято відповідне розпорядження, то перейменування та демонтаж буде здійснено на підставі розпорядження голови обласної державної адміністрації, а бездіяльність сільського, селищного, міського голови буде розцінюватись як кримінальне правопорушення, за вчинення якого винну особу може бути притягнуто до кримінальної відповідальності і позбавлено волі на строк до 5 років.

За цих підстав Корюківська міська рада просить жителів м. Корюківки та с. Трудовик, а також безпосередньо жителів вищевказаних вулиць та провулків надати до міської ради пропозиції щодо перейменування та визначення нових назв в термін до 21.10.2015 р. Пропозиції надавати в письмовій формі за адресою: м. Корюківка, вул. Бульварна, 6, телефон для довідок: 2-14-76, 2-16-45.

ukУкраїнська