Асоціація велосипедистів Києва запрошує на велошколу і презентацію відеороликів про безпеку руху

У середу, 26 вересня, о 15.00 год. в Корюківській ОТГ відбудеться велошкола і презентація відеороликів про безпеку руху для школярів. Подія є складовою кампанії «Велосипедом до школи» в межах проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» у Корюківській ОТГ за підтримки міської ради.

 Місце: Корюківська ЗОШ №1, вул. Шевченка 79, Корюківка, Чернігівська область, 15302

https://goo.gl/maps/e2XtFB8JZRN2

Велошкола з безпеки руху складається з теоретичної і практичної частин. Усі учасники отримають Правила дорожнього руху для велосипедистів і світловідбивні браслети.

Кампанія «Велосипедом до школи» передбачає кілька етапів:

1) Визначення потреб у велопарковках в ключових школах громади (1 школа на громаду);

2) Встановлення велопарковок у школах;

3) Програма активностей для проведення у школах у вересні на початку навчального року, яка б популяризувала велосипед та заохочувала безпечну їзду велосипедом до школи;

4) Організація велошколи з безпеки руху у школах з досвідченими велотренерами, які проводять подібні навчання у Києві протягом 7 років.

Кампанія «Велосипедом до школи» проходить у 5 об’єднаних територіальних громадах України: Корюківській, Якушинецькій, Лохвицькій, Білозірській і Коростишівській.

Метою проекту «Зелене світло для велоруху в громадах» є покращення ставлення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) до велосипедного руху як економічного, сталого та привабливого транспорту для щоденних поїздок.

Нагадаємо, нещодавно в Корюківській ОТГ відбувся воркшоп з планування велосипедної мережі за участю місцевих мешканців.

 «Зелене світло для велоруху в громадах / Green Light for Cycling in Hromadas» реалізується Асоціацією велосипедистів Києва за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 

Контакти: Марина Блудша, медіакоординаторка Асоціації велосипедистів Києва, media@avk.org.ua, 0977930569.

ukУкраїнська