Про перейменування вулиць у Корюківській громаді

Зміна назв вулиць ніяк не впливає на право володіння чи користування майном, реєстрації місця проживання, а також не тягне до додаткових витрат пов’язаних з внесенням відомостей чи змін до документів/реєстрів.

Коментар юриста:

З юридичної точки зору, перейменування вулиці жодним чином не впливає на права громадян. Відтак, якщо змінилася назва вулиці, власник будинку чи квартири не зобов’язаний вносити зміни щодо цього до документів.
І лише у випадках, коли він захоче продати, купити чи обміняти житло, нотаріусу необхідно буде надати копію рішення міської ради про перейменування вулиці чи провулку. Нотаріус внесе до реєстру речових прав нову назву для нового власника нерухомості.
Для фізичних осіб-підприємців і юридичних осіб зміна назви вулиці тягне за собою зміну місця знаходження суб’єкта господарювання. ФОП має право звернутися до державного реєстратора із заявою про зміну місцеперебування — така дія проводиться безоплатно.
Юридичні особи відповідну зміну можуть здійснити у кількох випадках: при внесенні змін до установчих документів; при внесенні змін або додаванні нових видів економічної діяльності; при зміні керівника чи власника (бенефіціара) і т. д.

Громадяни повинні знати, що законодавством не встановлені граничні строки для проведення таких змін. Тобто, робити це чи ні, вирішує кожна людина самостійно. Це стосується й декларування (реєстрації) місця проживання.
Якщо жителі громади захочуть змінити відомості про реєстрацію місця проживання у зв’язку зі зміною назви вулиці чи провулку, то вони мають право звернутися до Центру надання адміністративних послуг Корюківської міської ради та внести відповідні зміни без сплати адміністративного збору.

Рішення сесії Корюківської міської ради про перейменування

Нові назви вулиць у Корюківській громаді:

 

ukУкраїнська