Конгрес місцевих та регіональних влад: Корюківська громада про «поліський коефіцієнт» та інші проблеми

12 жовтня відбулося розширене засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням керівника Офісу Глави Держави Андрія Єрмака.

Робота засідання відбувалася навколо питань Сумської та Чернігівської областей.

Участь у заході взяло близько трьох сотень представників влади різних гілок та рівнів, міжнародні партнери та представники посольств.

На порядку денному стояли питання оборони та безпеки в усіх її проявах, фінансових та економічних процесів у прикордонні із росією.  Розгляд порядку денного Розширеного засідання Президії Конгресу розпочали з безпекових питань. Вагому частину засідання Конгресу присвятили питанням громад обох регіонів. Зокрема йшлося про безпечне освітнє середовище та організацію харчування у навчальних закладах, фінансування за рахунок держбюджету будівництва фортифікацій та ремонту паливно-енергетичного комплексу. 

Корюківський міський голова Ратан Ахмедов на конгресі порушив питання щодо додаткових дотацій та перерозподілу субвенцій. Ратан Ратанович висловив підтримку необхідності посилення обороноздатності держави та зауважив, що важливо переглянути формулу розподілу освітньої субвенції та розрахунок пакетів медичних послуг для первинної ланки надання медичної допомоги та екстреної медичної допомоги, доповнивши їх коефіцієнтом 1,3 для закладів освіти і медицини, розташованих у населених пунктах, що віднесені до поліських територій, як це вже передбачено для гірських населених пунктів. Адже громади в прикордонні мають кількість населення нижчу в десять разів, ніж середній показник по Україні.

Детальніше про конгрес та які ще питання порушувались на ньому за посиланням: http://surl.li/mckui

ukУкраїнська