Звернення депутатів Корюківської міської ради до редакції телеканалу ICTV

Корюківська ЦРЛ

Шановна редакціє телеканалу ICTV!

Жителі Корюківського району Чернігівської області з величезним хвилюванням дивилися ваш репортаж програми «Факти» о 18:45  27.03.2017 року з м. Мени Чернігівської області (надалі – сюжет) стосовно створення госпітальних округів (автори – Олег Корнієнко, Ігор Шатайло).

Розуміємо що репортаж є рекламним, так як в ньому чітко відслідковується формування позитивного іміджу однієї політичної сили, яка бере участь у виборах до Менської міської ради 30 квітня 2017 року.

Разом з тим в репортажі була вказана відверта брехня та маніпуляція фактами, зокрема було зазначено, що Корюківську лікарню (адже саме її було попередньо визначено центром госпітального округу, мова про який йде в сюжеті) давно не ремонтували та обладнання тут застаріле.

Щодо ремонтів то впродовж останніх 3-х років було капітально відремонтовано клінічну та бактеріологічну лабораторії, операційний блок, реанімаційне відділення, приймальне відділення, центральне стерилізаційне відділення, поліклінічне відділення, дитяче відділення, дитячу консультацію, харчоблок, хірургічне, гінекологічне та терапевтичне відділення. Корюківська ЦРЛ розміщена в єдиному п’ятиповерховому корпусі, який є кращим з-поміж всіх районних лікарень області. Наразі тривають ремонтні роботи в пологовому, інфекційному та неврологічному відділеннях, які будуть впродовж першого півріччя поточного року завершені.

Стосовно обладнання, то за його сучасністю та наповненням Корюківська ЦРЛ, без сумніву, є найкращою серед всіх районних лікарень області та достойно конкурує з лікарнями обласного рівня. І жодна сусідня, а тим паче Менська лікарня, не має у своєму розпорядженні такого медичного обладнання. Ні в якому разі не хочемо образити менських лікарів, просто констатуємо факт, що медицина в Україні фінансується вкрай неефективно і на обладнання фактично не передбачено значних бюджетних видатків вже впродовж 20 років. Корюківка в цьому аспекті не є виключенням. Саме тому наш найбільший меценат – ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» впродовж останніх років спрямувало на розвиток медицини Корюківки понад 4 млн. дол. США.

За останні роки придбано: цифровий рентген-апарат з мережею, пересувний рентген-апарат, відеогастроскоп, сучасний реанімобіль, портативний апарат УЗД, лапароскопічну стійку, гістероскоп, операційні столи, операційні лампи, багато сучасних фізіотерапевтичних апаратів, сучасний 16-зрізовий комп’ютерний томограф (кращий за характеристиками в Чернігівській області) та багато іншого обладнання.

Наша Корюківська лікарня не сюжетами на телеканалах, не громадськими обговореннями, а реальними кроками покращує якість та своєчасність надання медичної допомоги. Медики не вдаються до обману чи перекручування фактів, а щодня з року в рік разом з органами місцевого самоврядування працюють над залученням не лише фінансових, а й кадрових ресурсів. Вже десять років за кошти місцевого бюджету навчаються молоді спеціалісти, які потім працевлаштовуються у нашій лікарні. Разом з меценатами для корюківських лікарів впродовж останніх років придбано понад 20 квартир та будинків, зокрема 12 квітня поточного року буде передано чергові 4 квартири у тому числі лікарям, які приймали безпосередню участь в проведенні АТО на території Донецької та Луганської областей України.

Усі ці досягнення були гідно оцінені МОЗ під час акредитації закладу, і як результат, лікарні присвоєна вища категорія. Це оцінили і пацієнти. Вже зараз Корюківська ЦРЛ фактично працює як центр госпітального округу. В Корюківці лікуються жителі більшості прилеглих районів, у тому числі і Менського. Вони їдуть як по амбулаторну допомогу в поліклініку, так і оперуватись, народжувати і т. д. Враховуючи все вище перераховане Управлінням охорони здоров’я та Чернігівською ОДА було прийняте зважене та об’єктивне рішення, що центр госпітального округу має бути в Корюківці. І назва госпітального округу була передбачена в проекті розпорядження КМУ – «Корюківський». І лише через певні політичні моменти у тому числі через перекручування фактів такими поважними телеканалами, як  ICTV і нагнітання соціальної напруги внаслідок, округ назвали не «Корюківським», а «Північним».

Ми розуміємо бажання і намагання наших сусідів з Менського району теж стати центром округу, але переконані, навіть у такій ситуації неприпустимо вдаватися до обману чи перекручування фактів. Наприклад, стосовно закриття лікарні в м. Мена та залишення людей без медичної допомоги. Численні роз’яснення МОЗу щодо процесу реформування заперечують цей факт, крім того чинне законодавство забороняє закриття будь-яких лікарень. У госпітальному окрузі передбачено лікарню ІІ рівня, вимогам якої у Північному госпітальному окрузі відповідає лише Корюківська ЦРЛ, а також лікарень І рівня у тому числі і на базі Менської ЦРЛ.

Ми, депутати Корюківської міської ради щиро сподіваємось, що це повідомлення про закриття Менської лікарні по вині чернігівських обласних чиновників (як сказано в сюжеті) є лише прикрим одиноким випадком, який пов’язаний з тим, що кореспондентам популярного серед корюківчан телеканалу ICTV, які готували сюжет, надано інформацію, що не відповідає дійсності.

Розуміємо, що матеріал вийшов на правах реклами та на платній основі, проте вважаємо що для такого матеріалу є спеціально відведені програми, а не випуски новин з назвою «Факти».

Ми дуже сподіваємось, що такий поважний та шанований глядачами телеканал, як ICTV, завітає до м. Корюківки, щоб його журналісти на власні очі пересвідчились у правдивості нашої інформації. Щиро запрошуємо і чекаємо якомога швидше у гості, зокрема і на вручення житла корюківським медикам.

З повагою, депутати Корюківської міської ради

Ухвалено на пленарному засіданні 
п’ятої  сесії  Корюківської міської ради 
сьомого скликання  30 березня  2017 року

Для ознайомлення сюжет телеканалу ICTV від 27.03.2017

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)