Подякувати живим, згадати померлих: у Корюківці вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14.12.2020

Сьогодні в Україні вшановують тих, чиї героїзм, рішучість і самовідданість врятували людство від страшних наслідків техногенної катастрофи.

Саме у цей день в 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. 468 наших земляків тоді пішли на самопожертву задля порятунку інших, брали участь у ліквідаційних роботах: проводили дезактивацію високоопромінених об’єктів, знімали радіаційний ґрунт,

освинцьовували робочі місця персоналу, забезпечували польоти авіатехніки, тягачами відтягували уражену радіацією техніку, відстрілювали уражених тварин, перевозили будматеріали, споруджували могильники, працювали дозиметристами, вручну демонтовували опромінене обладнання, працювали телефоністами, поварами, водіями. За ці 34 роки багато з них відійшли у вічність, та назавжди залишаться прикладом мужності для прийдешніх поколінь. На знак пам’яті про Героїв у Корюківці поклали квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля».

На зустрічі з земляками-ліквідаторами представники міської та районної влади подякували їм за вагомий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи і вручили відзнаки.

Почесною грамотою міської ради нагороджені:

– Роговий Анатолій Михайлович – житель м.Корюківка

– Козел Микола Іванович – житель м.Корюківка

 

Почесною грамотою райдержадміністрації нагороджені:

– Тунік Володимир Федорович – житель с.Наумівка

– Шматок Василь Кузьмич – житель с.Білошицька Слобода

 

Почесною грамотою районної ради нагороджені:

– Аноп Сергій Віталійович – житель с.Забарівка

– Смаглюк Микола Іванович – житель м.Корюківка

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)