Заклади освіти Корюківської громади готові до початку нового навчального року

27.08.2021

Про стан готовності освітньої галузі до 2021-2022 року йшла мова на щорічній Конференції педагогічних працівників Корюківської громади.

Освітня мережа цього року дещо змінилася: у зв’язку зі зменшенням кількості учнів припиняють свою роботу Охрамієвицька та Білошицько-Слобідська школи. Натомість, учні цих закладів навчатимуться в школах сусідніх сіл, до яких буде організований підвіз (з цією метою автопарк освіти поповниться ще двома новими шкільними автобусами).

Всього ж у громаді працюватимуть 6 дитсадків, 11 шкіл та заклади позашкільної освіти: центр дитячої та юнацької творчості; дитячо-юнацька спортивна школа, школа мистецтв імені О.С. Корнієвського.

У позашкільній освіті збільшили кількість та урізноманітнили напрямки гуртків і спортивних секцій. Розвитку спортивної інфраструктури в Корюківській ТГ приділяється особлива увага. За останні роки на її території збудували 3 міні-футбольних поля, 2 спортивних багатофункціональних, скейт-майданчик, придбали боксерський ринг, а наразі завершується будівництво стадіону.

У своїй доповіді начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Ірина Наумчик зазначала про важливість роботи з обдарованою молоддю, результатом якої є значні здобутки дітей у навчанні, спорті і творчості.           

Йшла мова про необхідність врахування прав на освіту для дітей з особливими освітніми потребами. На сьогодні інклюзивна освіта в громаді представлена у 5 освітніх закладах громади (ДНЗ №4 «Веселка», міські школи №1 та №4, Савинківська ЗОШ та Корюківська ЗОШ І ст. №2), де виховується і навчається 13 дітей. У дошкільних навчальних закладах функціонують також логопедичні групи та група для дітей з вадами зору, що дозволяє фахівцям проводити якісну корекційну роботу.

Працює освітянська галузь і над покращенням якості оздоровлення та відпочинку дітей під час літніх канікул. Так, починаючи з 2020 року, учні оздоровлювались і відпочивали у туристично-оздоровчому комплексі «Едельвейс» Івано-Франківської області. Надалі географію місць для отримання оздоровчих послуг школярами громади планують розширювати.

Значна увага приділяється харчуванню учнів. У рамках реформи шкільного харчування у закладах освіти оновлюються харчоблоки з відповідним сучасним обладнанням.

Обговорювали також особливості роботи закладів освіти в онлайн-режимі, питання реалізації концепції Нової української школи та інших освітніх проєктів.

В обговоренні взяли участь керівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Як підсумок – учасники конференції визначили проблемні питання та пріоритетні завдання, які сприятимуть вирішенню цих питань.

Квітами і символічними подарунками привітали молодих фахівців галузі, які цього року приступають до роботи. Подякували за високий професіоналізм та самовідданість у роботі усім присутнім перший заступник міського голови Олександр Савченко та керівниця профспілки Алла Кириченко. Відзнаки обласного та місцевого рівня вручили педагогам за сумлінну працю.

КатегоріїNews
en_GBEnglish (UK)